חשיבות אדריכלית במסגרת פרויקט תמ"א

חשיבות אדריכלית במסגרת פרויקט תמ"א. מאת אדריכלית אושרת עוזרי

וילה מרחפת ברמת השרון

שטח הדירה: 270 מ”ר. שטח המרפסות: 250 מ”ר.

דירת הפנטהאוז נולדה במסגרת פרויקט תמ”א 38  ברמת השרון. כמעורבים בתהליך תכנון התמ”א בבניין ראינו בפרויקט בשורה אדריכלית חדשה התורמת לעיר בשני מישורים: המרקם העירוני זוכה לעיבוי שכבה אורבנית ותיקה, החייאת חזית הרחוב ותוספת דירות איכותיות. הדיירים הוותיקים והחדשים זוכים בבניין מחוזק עם מפרט עשיר ועיצוב קפדני שהופך את הבניין לפרויקט בוטיק יוקרתי ומיוחד בסוגו.

דירת הפנטהאוז תוכננה עבור זוג עם שלוש בנות בוגרות. מכיוון שהמשפחה הייתה רגילה לגור בבית קרקע עם גינה, מטרת התכנון הייתה ליצור תחושה של וילה מרחפת בשחקים. המרפסת המזרחית הצמודה לפינת האוכל משמשת את דיירי הבית במשך השבוע. במרפסת רחבת הידיים המשקיפה אל הים, מסתתרות פינות ישיבה אינטימיות מוקפות בגינון. חללי הבית פונים אל המרפסות באמצעות ויטרינות גדולות דרכם מורגשים הצמחיה והנוף מתוך הבית. תחושת הפרטיות נשמרת למרות שמדובר ברחוב מרכזי וסואן.

ציר מזרח-מערב עובר בחלק המרכזי של הבית ומספק מבטים אל הרי השומרון ממזרח ואל הים ממערב. ציר צפון-דרום מחבר בין אגף ההורים בחלק הדרומי לאגף הבנות בחלק הצפוני. נקודת המפגש בין הצירים היא גם נקודת המפגש של בני המשפחה וסביבה מתנהל המרחב המשותף של הבית הכולל מטבח ופינת אוכל. ההפרדה בין החלקים הפרטיים למשפחתיים מייצרת ורסטיליות ותאפשר בעתיד, כאשר הגוזלים יעזבו את הקן, “לנתק” את האגף הצפוני וליצור תחושה של דירה מצומצמת עבור הזוג.

החלוקות בין החללים במרחב המשותף נעשות על ידי אלמנטים המייצרים הפרדה אך מספקים מבט לצד השני. מחיצה עשויה פסי עץ דקים מייצרת הפרדה עדינה בין הסלון לחלל הכניסה מהמעלית. קמין שקוף במרכז החלל המשותף מפריד בין הסלון למטבח.

2017-05-25T13:11:30+00:00
שטיכמוס בתחדשות עירונית

שטיכמוס בתחדשות עירונית